Derfor jobber jeg med dyrHei alle sammen og god søndag!

For meg er det en stor glede å få være i fjøset og stelle med dyrene der. Det å jobbe med dyr gir deg selvtillit, glede, ansvarsfølelse og lærdom. Dyr dømmer deg ikke, men de krever at du utfører jobben riktig. Hele tiden. 365 dager i året. For meg så er det utrolig viktig at kyra i fjøset har det bra. Nå vier jeg mesteparten av tiden min til kalvene, (noen må jo gjøre det) mens samboeren min har ansvaret for de andre. Jeg jobber i fjøset kun frivillig, og derfor har jeg ikke anledning til å være med hele tiden, men jeg ser med engang om noe er galt. I går oppdaget jeg, for eksempel, at det var noe galt med øyet til Lille Mø, - det tok samboeren min et par minutter på å oppdage det samme. Hun har det forresten bedre i dag!

Legger man ned mye energi og jobb i dyrene er det lett å bli kjent med dem. For meg er det en stor mestringsfølelse  når kalvene legger seg frivillig ned i fanget mitt. Det er helt unikt å ha ansvaret for så mange liv, og det er en jobb jeg tar 100 % alvorlig. 

Etter at vi flyttet opp til Leirfjord, har jeg hatt mange hyggelige øyeblikk i fjøset. Heldigvis er jeg en ivrig fotograf og har fått de fleste øyeblikkene på bilder. Den dagen Lille My bestemte seg for at gresset ikke var grønt nok. Da Tirilill la seg ned i fanget mitt for første gang. Mitt første møte med Otelie. Den store kjærligheten mellom Ferdinand og Jentungen. Kosestund med ho "mor". 

Ha en fin søndag!

- Ingrid

#dyr #hverdag #landbruk #blogg #jobb #gård #glede

 


 

2 kommentarer

lisarorvik

08.01.2017 kl.12:58

Så utrolig koselig :) (Jeg har forresten ukens blogg konkurranse, bli gjerne med)

iswm

08.01.2017 kl.13:50

lisarorvik: Det har jeg lyst til å være med på :)

Skriv en ny kommentar

hits