Bokanbefaling: Hold fast! av Samuel MassieHei, da var det på tide med en bokanbefaling. 

I boken Hold fast! møter vi 16 år gamle Samuel Massie. Han er skolelei og har ingen motivasjoner i livet sitt. Dagene blir brukt til skulking, festing, røyking og diskusjoner med familien. Som siste desperate forsøk sender moren til Samuel inn en søknad for ham til folkehøyskolen 69 grader nord i Tromsø. Hun lyver om hans interesser for seiling og friluftsliv, og løgnen gir Samuel en plass. 

Samuel reiser opp til folkehøyskolen, hvor hans eneste motivasjon er å ligge med en "samedame". På folkehøyskolen får han flere venner og han blir kjent med den berømte seileren Jarle Andøy, men Samuel har ingen tanker eller ønsker om å gjøre det bra. Han følger bare sløvt med, men en dag forandrer det seg. 

Klassen til Samuel skal på tur i skogen. Det er vinter og målet er at alle skal tenne sitt eget bål. Samuel stiller i olabukse og med en dårlig pakket sekk. Iskald og alene sitter Samuel å gråter over at han ikke får fyr på bålet sitt. Han tenker over alle de dumme valgene han har tatt, og hvorfor han ikke finner noe motivasjon i livet sitt. På ren fortvilelse får Samuel fyr på bålet sitt, og mens flammene spraker i bålet, tennes flammene inne i hjertet til Samuel. Han skal begynne å gjøre noe med livet sitt. 

På slutten av skoleåret får Samuel Massie et tilbud av Jarle Andøy om å seile med båten "Berserk" til Antarktis. Som 17- åring skriver han testamentet sitt, og reiser ned til det gudsforlatte kontinentet. Turen går først til Singapore, Australia, Papua new guinea, New Zealand og så Antarktis. 

I Antarktis reiser Samuel og Jarle inn mot polpunktet, mens resten av mannskapet er igjen på båten. Klimaet på Antarktis er tøft og Samuel får virkelig testet motivasjonen sin. Etter 11 dager får Samuel og Jarle en grusom beskjed. "Berserk" har utløst nødsignalet. Samuel og Jarle får 5 dager på å reise tilbake til en forskningsstasjon hvor det siste flyet skal fly fra Antarktis til New Zealand. Rekker de ikke flyet må de overvintre på det tøffe kontinentet. Det blir et kappløp mot tiden. 

De rekker det akkurat, men nyhetene er ikke oppløftende. "Berserk" sendte ut nødsignalet hele 7 nautiske mil utenfor plassen de skulle være i. Nødsignalet gikk kun i 40 minutter før den stoppet, og det er kun funnet små rester etter båten. Hva har skjedd med resten av mannskapet?

Ett år senere sliter Samuel med å leve i Bergen. Tankene hans er i Antarktis. De har ikke fått noen svar på hva som skjedde, og myndighetene holder tilbake informasjon. Jarle har store mistanker, og han akter å dra tilbake for å selv finne svar. Samuel bestemmer seg for å bli med, og sammen reiser de ned for å finne vennene sine.

 

Hold fast! er en sterk biografi som handler om vennskap, eventyr og viljen til å leve sitt eget liv. Samuel går fra å være skoletaper til en erfaren polfarer. Boken passer for alle som liker spenning og eventyr. 

-Ingrid

#bok #holdfast! #bokanbefaling #lese #helg #blogg #søndag

2 kommentarer

Silje

29.01.2017 kl.19:25

Den må jeg lese!

iswm

30.01.2017 kl.19:44

Silje: Anbefales!

Skriv en ny kommentar

hits