Når livet byr på utfordringerDet er en helt vanlig tirsdag, og jeg tilbyr å gå opp i fjøset og ordne med kveldsstellet av de to små kalvene våre. Når jeg går inn i fjøset møter jeg to sultne små som uler etter mat og oppmerksomhet. Jeg går inn i avdelingen hvor roboten står på jakt etter en bøtte full av melk. Det jeg oppdager er fryktelig trist. Alle bøttene er tomme. 

Jeg løper tilbake til oppholdsrommet for å sjekke hva som har skjedd. Dataprogrammet varsler at det er to kuer som ikke har blitt melket på lenge. Jeg går tilbake til løsdriften på jakt etter de to kuene som nekter å gå i roboten. Kalvene uler i bakgrunnen. Den første kua finner jeg fort, og hun går raskt inn i roboten. Dessverre var hun ikke moren. Den andre kua var heldigvis moren, og hun lå å hvilte i en av liggebåsene. Det var ikke en lett jobb å få henne til å reise seg å bevege seg hele veien til roboten, men litt dytting og ros gjorde susen. I det kua skal gå inn i roboten, løper en annen ku inn og skremmer opp alle i nærheten. Etter litt venting går alt etter planen, og en av bøttene blir fylt opp med fersk melk. Etter en del venting på kveldsmaten, fikk de to små endelig maten sin og freden senket seg i fjøset. 

-Ingrid

#dyr #avløser #blogg #hverdag #foto #opplevelser

3 kommentarer

denutroligereisen89

01.02.2017 kl.21:14

Så søte kalver. Høres praktisk ut med melkerobot, samtidig som at en ikke kan hvile helt på laubæra, for man må fortsatt følge med. Godt at du oppdaget det slik at kalvene fikk kveldsmat :) Ha en fin kveld!

iswm

03.02.2017 kl.16:24

denutroligereisen89: Nei, har man må være på vakt når man har ansvar for dyr :)

denutroligereisen89

03.02.2017 kl.18:54

Det er sant. :) Er en heltidsjobb å ha dyr, særlig hvis man har fjøs og ungdyr.

Skriv en ny kommentar

hits