Bokanbefaling: Harry Potter og barnets forbannelse av J.K. RowlingHarry Potter og barnets forbannelse er basert på prøvemanuset skrevet av J.K Rowling, og som har blitt vist som et teaterstykke regissert av John Tiffany og Jack Thorne. 

Vi møter Harry Potter og vennene hans 19 år etter kampen mot Voldemort. Han leder Magidepartementet, er gift med Gulla og har barna Jacob, Albus og Lilly. Harry er overarbeidet og sliter med en fortid som enda ikke er over, i mellomtiden sliter den yngste sønnen hans, Albus, med tyngden av familienavnet. 

Vi følger Albus gjennom historien. Han er den eneste i Potter-familien som havner i Smygard, og han blir bestevenn med Scorpio, sønnen til Draco Malfang. Guttene står sammen i tykt og tynt, og begge to er usynlige på skolen. Harry sliter med å forstå sønnen, og over noen år sklir de ifra hverandre. 

Harry sliter med vonde drømmer og arret har begynt å verke, samtidig kommer det inn meldinger om at mørke vesner er i bevegelse. Albus føler seg overflødig, og etter å ha overhørt en samtale mellom faren og Anton Djervell, får han en ide. Det går nemlig et rykte om at departementet har en tidsvender. 

Albus og Scorpio drar for å finne tidsvenderen, og de får hjelp fra en ukjent person kalt Delfi. Målet er å forhindre at Fredrik Djervell blir drept under konkurransen i Harry Potter og ildbegeret. Da de har funnet tidsvenderen, reiser guttene tilbake i tid og ødelegger runde 1 for Fredrik. Da de kommer tilbake har ting forandret seg. Hermine og Ronny er ikke gift, og kusina og fetteren til Albus eksisterer ikke. Albus har havnet i Griffing. 

Guttene drar tilbake engang til og ydmyker Fredrik under runde 2. Det er kun Scorpio som reiser tilbake, og han havner i en verden styrt av Voldemort og Vera. Han får hjelp av Hermine, Ronny og Slur til å rette opp i feilene, og den vanlige hverdagen er tilbake. 

Albus og Scorpio tror at alt er over, men når venner viser seg å være fiender, finner guttene seg fanget i en gammel profeti. Det viser seg at Voldemort la igjen en hemmelighet, og Harry Potter må reise tilbake til fortiden for å redde framtiden. 

-Ingrid

#bok #lese #HarryPotter #bokanbefaling #blogg #hverdag 

2 kommentarer

Iselin Renée

08.02.2017 kl.15:00

Gleder meg til å lese den :)

iswm

09.02.2017 kl.18:39

Iselin Renée: <3

Skriv en ny kommentar

hits