10 tegn på at det er vår!

Hei!

Om bare noen dager kan man snu på kalenderen, og mars blir til april. April er min favoritt måned. Påsken kommer, det blir varmere, blomstene springer frem og det er en hel haug av bursdager. Dette er mine tegn på at våren har kommet, og at den kalde vinteren er forbi; 


Foto: Ingrid Wærnes Minde

1. Lamminga starter. For mange bønder og gårdsarbeidere er lamminga vårens vakreste eventyr. Fjøset oser over av nytt liv, og man gir opp nattesøvnen for å sitte lammevakt. For ca ett år siden satt jeg lammevakt for første gang. Jeg var livredd for at det skulle dukke opp noen lamunger, men ble samtidig veldig skuffet over at det ikke kom noen under min vakt. Heldigvis fikk jeg være barnevakt for 14 nydelige lamunger utover våren og sommeren. Elvis, Prince og Bror ble mine favoritter. De var så tamme at de sov på fanget mitt.

2. Butikkene begynner å selge påskegodt, og hos interiørbutikkene kan du få kjøpt kaniner, kyllinger og mye annet påskepynt. Når jeg handler påskegodt kjøper jeg kun påskeeggene fra Nidar. De er uten palmeolje. 


Foto: Ingrid Wærnes Minde

3. Blomstene springer fram fra den livløse bakken, og da særlig Krokusen. 

4. Det ryddes i klesskapet, og vinterjakken blir pakket bort. Vintersko erstattes av joggesko, og man bruker skjerf og solbriller. 

5. Mamma starter med vårrengjøringen. 


Foto: Ingrid Wærnes Minde

6. Du kan ri tur i skogen uten ekstra pledd, lommelykter, vinterklær og refleks. Når venninna mi og jeg re på skogsturer om vinteren så vi ingenting, og satset på at hestene fant veien hjem. Om våren re vi på lengre turer, og vi galopperte side om side. For hesteinteresserte er det sikreste tegnet på at våren har ankommet, - hestene feller av seg vinterdrakten og det er hår overalt. 

7. Solen skinner, og det er lyst til utpå kvelden.

8. Fuglene kvitrer og synger, og katta er ute på jakt. 


Foto: Ingrid Wærnes Minde
9. Martin snakker om gjeddefiske konstant, og drar ut for å sjekke om isen på fiskeplassene hans begynner å forsvinne, (bildet overfor viser en makrell). 

10. Man får øye på den første sommerfuglen. Det er ingenting som skriker vår mer enn en gul eller hvit sommerfugl som flyr forbi deg.

Hva er deres tegn på at våren har kommet?

-Ingrid

#vår #vårtegn #foto #blomster #blogg #hverdag #fredag

 

4 kommentarer

lisarorvik

24.03.2017 kl.14:21

Så koselig innlegg :)

iswm

24.03.2017 kl.18:29

lisarorvik: Tusen takk! Jeg liker bloggen din veldig godt <3

Victoria Larsen

24.03.2017 kl.15:53

Så koselig :)

iswm

24.03.2017 kl.18:30

Victoria Larsen: <3

Skriv en ny kommentar

hits