Topp 3 bøker for alle som er interesserte i mat

Hei!

Er det en ting her i verden som jeg ikke klarer meg uten så er det bøker. Leselysten og tiden til å lese varierer, men jeg har alltid en eller to bøker i nærheten. Interessen for mat og dyrking av egen mat har vokst de siste årene, og det er tre bøker som jeg finner veldig nyttige og inspirerende. Selvforsyning i praksis, skrevet av Maria Osteråker, inneholder tusenvis av tips til deg som vil gjøre tingene selv. Maria gir deg tips og råd til hvordan man tar vare på gamle bygninger, bygger drivhus, dyrking, høsting, dyrehold etc. Boka er lett å følge med i, og den er illustrert med vakre bilder. Denne boka er et must for alle som ønsker å bli litt selvforsynte, delvis selvforsynte eller helt selvforsynte. Sannheten på bordet, skrevet av Niels Christian Geelmuyden, røper sannheter om maten vi kjøper som neppe vil falle i smak. Dette er en dokumentarbok med mye tung fakta, men den er viktig i den forstand at den røper hvor enkelt det er å tukle med maten for å få et billigere produkt. Vi klarer oss ikke uten maten vi spiser til frokost, lunsj og middag, men kan vi stole på maten vi får servert i butikken? Hvor finner vi ren og sunn mat som ikke har blitt tuklet med?Dyrk dine grønnsaker uten gift er et lite hefte skrevet av Einar Greeperud og Emil Mohr. Boka er lett å lese og den gir deg mange gode tips. Jeg fant den veldig nyttig da jeg skulle skrive en oppgave på høgskolen, og generelt når det er noe jeg lurer på om økologisk grønnsaksproduksjon. 

-Ingrid

#bok #bokanbefaling #mat #kosthold #økologisk #fredag #helg #blogg

4 kommentarer

denutroligereisen89

14.05.2017 kl.20:53

De bøkene hørtes interessante ut. Merker at jeg interesserer og bryr meg mer og mer om hva maten jeg spiser inneholder og hvor den kommer fra enn hva jeg gjorde for noen år siden. :)

iswm

14.05.2017 kl.23:52

denutroligereisen89: Min interesse har vokst veldig, og den har begynt å smitte. Mormoren min skrøt over at hun naturlig så etter øko merket på butikken grunnet min interesse og infospredning.

denutroligereisen89

15.05.2017 kl.22:46

Så moro! At man kan påvirke andre i en positiv retning er jo bra! :)

iswm

16.05.2017 kl.17:32

denutroligereisen89: Ja :D

Skriv en ny kommentar

hits