Hvordan unngår du klesbutikkene?

Hei, og god søndag!

Jeg fikk, for noen dager siden, en kommentar fra en leser på innlegget jeg skrev om stopshop i 1 måned. Leseren skrev at h*n ikke skjønte hvordan jeg klarte å gå så lenge uten å handle klær. Det fikk meg til å tenke at jeg burde dele mine tips til hvordan man lykkes med stopshop, - uten å bli helt gal. 



Første gang du har stopshop kan være en utfordring, særlig hvis du er vant til å handle et par ganger i uken. Trøsten er at det blir lettere etterhvert, og at du sparer mange penger. Min første stopshop varte i 9 måneder, og det var ikke særlig gøy på slutten. Garderoben hadde minsket drastisk, jeg hadde lite og veksle mellom og buksene røk. Målet var egentlig å ha stopshop i 1 år, men da min siste bukse revnet, kunne jeg ikke og orket ikke noe mer. Det leder meg til et viktig poeng: du kan holde på så lenge du selv ønsker. Jeg har hatt stopshop i 9 måneder, 1 måned og nå blir det ca 4-5 måneder. Det finnes mennesker som har holdt på i flere år. 

Det nytter ikke å ha stopshop og samtidig vandre rundt på butikkene som et nedslått dyr. Prøv å hold deg unna eller legg igjen lommeboka hvis du må bli med noen venner. Av og til kan det være greit å finne plagg man ønsker seg. Stopshop går ofte lettere hvis du har noe å glede deg til. Sett deg også klare mål på hvorfor du vil gjennomføre stopshop. Spare penger, spare miljøet, rydde i garderoben, bli mer bevisst etc. 

Du kan ha stopshop på hva du selv vil, det må ikke være klær. Det kan være på sminke, sko, vesker osv. 



Oppsummert:

  1. Det er du som bestemmer hvor lang din stopshop skal vare.
  2. Sett deg klare mål.
  3. Unngå klesbutikkene mest mulig, finn på andre ting å gjøre.
  4. Du kan ha stopshop på det du vil.
  5. Begynn i det små. Prøv først med en måned, og utvid hvis du ønsker. 

-Ingrid

#mote #klær #skjønnhet #stopshop #2017 #søndag #helg #blogg

2 kommentarer

sassypixels

14.05.2017 kl.18:03

Haha, lurt.

Men vet med student budsjettet mitt at jeg kan kun shoppe 2 ganger i året :P

iswm

14.05.2017 kl.23:51

sassypixels: Når man har budsjett og er flink til å følge det blir det jo på en måte en naturlig stopshop :)

Skriv en ny kommentar

hits