Hvilke jobbmuligheter finnes det for en historienerd?

Hei, og god mandag!

For de fleste som skal kaste seg inn i et studie, så er muligheten for jobb viktig. Hvilke jobber finnes dere ute, og hvilke jobber gir min konkrete utdannelse? Man begynner ikke på sykepleien hvis man ikke vil jobbe som sykepleier. Enkelte utdannelser, som sykepleie, gir konkrete jobbmuligheter. Andre studier kan gi litt mer diffuse jobbmuligheter, men mulighetene finnes der også. 

Historiefaget er en av de utdannelsene som ikke gir et klart løp, som det sykepleien gjør. Så da er jo det store spørsmålet om det finnes muligheter for oss historienerdene? Svaret på det er et tydelig ja. De vanligste jobbene som finnes, for en som har fullført bachelor-graden, er innen utdanning, offentlig forvaltning, kulturliv, kommunikasjon, - forlags, - og mediebransjen. I tillegg finnes det unike muligheter til å videreutdanne seg på høyere nivåer. 

Jeg drømmer om å jobbe innenfor skrivebransjen, museum og jeg har snust litt på å bli historiker. Vi får se hva som skjer med tiden. Først og fremst må man bli ferdig med 3 år. 

-Ingrid

#jobb #karriere #utdannelse #yrke #tips #blogg #hverdag #høst

2 kommentarer

Victoria Larsen

11.09.2017 kl.14:45

Så spennende! :-)

iswm

11.09.2017 kl.19:58

Victoria Larsen: Ja, ikke sant :D

Skriv en ny kommentar

hits