Hvordan bli en superstudent?

Hei!

I august begynte jeg på høyskolen igjen etter ett år med "pause" fra studiehverdagen. Det er både enkelt og vanskelig å bli student igjen. Det er en overgang å gå fra en arbeidshverdag til en studiehverdag med mindre penger og enorme pensumbøker som skal pugges. Oppgaver skal også leveres inn, og vi må ikke glemme eksamen. 

Jeg har vært student i to måneder nå, og jeg føler jeg får bedre og bedre grep om studiehverdagen. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele noen tips til andre som også er studenter, eller til dere som ønsker å bli det:

  • Tenk deg godt om før du bestemmer deg for å studere igjen. Hva vil du studere, hvilken jobb vil du ha, hvor ser du deg selv om 3 år? Det er lettere å gjøre det godt som student hvis du vet hvorfor du vil studere, og at du studerer noe du liker. 
  • Det er lagt opp til at man skal bruke 40 timer i uka på studiet sitt. Nøkkelen til å gjøre det bra er å sette av nok tid til å lese, delta på undervisninger, klasseturer osv. Man bør være strukturert. 
  • Les jevnt på pensum hele tiden. Skippertak før eksamen er utrolig stressende!
  • Samarbeid med folk du trives med. Det gjør studiehverdagen bedre. 
  • Du bør forberede deg på at studentlivet ikke er en luksustilværelse, særlig hvis du er vant til å tjene gode penger. Hvis du får deg et sjokk kan det fort ta motivasjonen fra deg. 
  • Viktige nøkkelord er: interesse, disiplin, motivasjon, trivsel, arbeidsglede og vilje. Da kommer du langt!

-Ingrid

#studiehverdag #student #utdanning #karriere #tips #blogg #hverdag

4 kommentarer

Victoria Larsen

12.10.2017 kl.15:39

Kjempe flotte tips! :-)

iswm

13.10.2017 kl.18:27

Victoria Larsen: tusen takk:)

Ingrid Kristine

13.10.2017 kl.00:05

Mange gode tips! Jeg er selv student, og det er utrolig viktig å bruke tiden man har til overs på studiet sitt! Jeg er nå på mitt andre år som student i barnehagelærerutdanningen, og jeg har virkelig forstått at å studere er hardt arbeid. Men til syvende og sist så gjør man noe bra for seg, ved å sikkre seg en utdanning.

Hva studerer du da, og hvor? :)

iswm

13.10.2017 kl.18:27

Ingrid Kristine: Hei, jeg studerer historie på Campus Vestfold

Skriv en ny kommentar

hits