hits

Slik får du en grønnere jul på 1-2-3

Hei!

Julen nærmer seg med stormskritt. Jeg synes desember alltid går så fort, noe som er veldig trist, fordi desember er en av de beste månedene i året. Man pynter opp huset litt ekstra, spiser god mat, skaper tradisjoner og tilbringer tid med venner og familie. 

Julen har på mange måter blitt en forbrukerhøytid hvor stress dominerer. Det er viktig å huske på at julen handler om mye mer enn bare julegaver. Julen er først og fremst en tid for avslapping og hygge, det skader heller ikke å tenke litt ekstra på miljøet. 

En miljøvennlig jul trenger hverken å være kjedelig eller vanskelig. Det er faktisk veldig enkelt, og i dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle dele noen av mine tips:

  • Bruk gråpapir istedenfor vanlig gavepapir. Gråpapir er laget av resirkulert papir, og er i tillegg lettere å resirkulere igjen. Gråpapir er en smule kjedelig, men det er enkelt å fikse. Du kan for eksempel tegne dine egne motiver og pynte opp med naturmateriale. Du kan også pakke inn gaver med gamle aviser eller magasiner. 
  • Ikke lag mer mat og kaker enn hva du spiser. Man trenger ikke å bake syv slag hvis man kun spiser to av dem. Bak heller det du liker. Da unngår du å måtte kaste mye mat. 
  • Planlegg julegavene dine. Finn ut hva folk ønsker seg, og kjøp noe du vet kommer til nytte. Gaver som står i skapet og støver gir lite glede. Husk at julen er en tid for venner og familie. De fleste setter pris på minnerike opplevelser, enn ting. 
  • Kjøp svanemerkede lys eller lys som er laget av 100 % stearin. Lys som er laget av parafin slipper ut CO2 når du brenner dem, og i tillegg inneholder mange av dem palmeolje som ødelegger regnskogen. 

-Ingrid

#jul #miljø #tips #desember #vinter #blogg #hverdag #høytid

2 kommentarer

Victoria Larsen

05.12.2017 kl.15:18

Så utrolig koselig :-)

iswm

09.12.2017 kl.11:19

Victoria Larsen: Takk :)

Skriv en ny kommentar