iswm

Bokanmeldelse: Dyrenes indre liv

  • Publisert: 10.06.2017, 13:09
  • Kategori: Bokanmeldelser


  • Hei, da var det på tide med en liten bokanmeldelse. 

    Dyrenes indre liv er skrevet av tyske Peter Wohlleben. Forfatteren har både studert og jobbet med skogbruk i mange år, og han er bosatt på en gård hvor han lever tett på dyrene. I denne boken har han blandet forskning og egne erfaringer på en fargerik, interessant og morsom måte. Alt for å gi leseren et godt innblikk i hvordan dyrene har det. 

    Sørgende hjorter, modige meiser, smarte kråker og familiekjære mus. Dyrenes følelsesliv er rikere og mer utrolig enn man tidligere har trodd. Forfatteren forklarer og henviser til forskning som beviser at følelser ikke bare er tilegnet oss mennesker. Selv insekter har et rikere indre liv enn hva man skulle tro. 

    Denne boken passer for alle som er interesserte i dyr, enten det er husdyr eller villdyr. Boken er svært opplysende på en lett forståelig måte, og jeg tror vi alle har godt av å lære mer om våre medarter. 

    -Ingrid

    #bok #bokanmeldelse #dyr #lese #følelser #helg #blogg

  • Publisert: 10.06.2017, 13:09
  • Kategori: Bokanmeldelser
  • 0 kommentarer
  • Topp 3 bøker for alle som er interesserte i mat

  • Publisert: 12.05.2017, 16:01
  • Kategori: Bokanmeldelser
  • Hei!

    Er det en ting her i verden som jeg ikke klarer meg uten så er det bøker. Leselysten og tiden til å lese varierer, men jeg har alltid en eller to bøker i nærheten. Interessen for mat og dyrking av egen mat har vokst de siste årene, og det er tre bøker som jeg finner veldig nyttige og inspirerende. 



    Selvforsyning i praksis, skrevet av Maria Osteråker, inneholder tusenvis av tips til deg som vil gjøre tingene selv. Maria gir deg tips og råd til hvordan man tar vare på gamle bygninger, bygger drivhus, dyrking, høsting, dyrehold etc. Boka er lett å følge med i, og den er illustrert med vakre bilder. Denne boka er et must for alle som ønsker å bli litt selvforsynte, delvis selvforsynte eller helt selvforsynte. 



    Sannheten på bordet, skrevet av Niels Christian Geelmuyden, røper sannheter om maten vi kjøper som neppe vil falle i smak. Dette er en dokumentarbok med mye tung fakta, men den er viktig i den forstand at den røper hvor enkelt det er å tukle med maten for å få et billigere produkt. Vi klarer oss ikke uten maten vi spiser til frokost, lunsj og middag, men kan vi stole på maten vi får servert i butikken? Hvor finner vi ren og sunn mat som ikke har blitt tuklet med?



    Dyrk dine grønnsaker uten gift er et lite hefte skrevet av Einar Greeperud og Emil Mohr. Boka er lett å lese og den gir deg mange gode tips. Jeg fant den veldig nyttig da jeg skulle skrive en oppgave på høgskolen, og generelt når det er noe jeg lurer på om økologisk grønnsaksproduksjon. 

    -Ingrid

    #bok #bokanbefaling #mat #kosthold #økologisk #fredag #helg #blogg

  • Publisert: 12.05.2017, 16:01
  • Kategori: Bokanmeldelser
  • 4 kommentarer
  • Bokanbefaling: Selvforsyning i praksis av Maria Osteråker

  • Publisert: 20.03.2017, 14:53
  • Kategori: Bokanmeldelser


  • Hei!

    Her for en uke siden kom jeg over boken "Selvforsyning i praksis," og den var helt klart verdt pengene. Boken er skrevet av svenske Maria Osteråker som bor på en gård med mannen sin og deres tre barn. Det hele startet med ønsket om å ha bedre tid til hverandre, og å dyrke maten selv. I dag lever familien nærmest 100 % selvforsynte med grønnsaker, frukt, bær og kjøtt. Du kan lese mer om familien her: http://levmerpamindre.blogspot.no/p/om-oss.html

     Leseren får et godt innblikk i følgende temaer:

    • Hvorfor tenke selvforsyning?
    • Skap egne muligheter
    • Bruk skogen
    • Bruk og dyrk jorden
    • Anlegg en frukt, - og bærhage
    • Birøkting
    • Dyrk i drivhuset
    • Ta vare på avlingen
    • Dyrk og plukk sopp
    • Dyrehold 
    • Dyrk til dyrene
    • Inngjerding, slakting, konservering av kjøtt og bruk av melkeprodukter
    • Kosmetikk

    Forfatteren gir deg sine beste tips, og boken er godt skrevet samt illustrert. Boken passer til alle som ønsker å drive med selvforsyning i ulike grader. Du trenger ikke å disponere egen gård for å dyrke tomater og gulrøtter. Alt er mulig! 

    Jeg ønsker å bli selvforsynt med mat, og denne boken skal jeg bruke som støtte og inspirasjon på veien. Hva gjør du hvis grønnsakene blir angrepet av skadedyr? Hvilke høneraser verper best? Hvordan beskjærer man et frukttre, og hvordan forhindrer man at biene stikker av? Kjøp boka, og finn svaret!

    -Ingrid

    #bok #bokanbefaling #selvforsyning #dyr #gård #hverdag #blogg

  • Publisert: 20.03.2017, 14:53
  • Kategori: Bokanmeldelser
  • 6 kommentarer
  • Bokanbefaling: Harry Potter og barnets forbannelse av J.K. Rowling

  • Publisert: 08.02.2017, 14:49
  • Kategori: Bokanmeldelser


  • Harry Potter og barnets forbannelse er basert på prøvemanuset skrevet av J.K Rowling, og som har blitt vist som et teaterstykke regissert av John Tiffany og Jack Thorne. 

    Vi møter Harry Potter og vennene hans 19 år etter kampen mot Voldemort. Han leder Magidepartementet, er gift med Gulla og har barna Jacob, Albus og Lilly. Harry er overarbeidet og sliter med en fortid som enda ikke er over, i mellomtiden sliter den yngste sønnen hans, Albus, med tyngden av familienavnet. 

    Vi følger Albus gjennom historien. Han er den eneste i Potter-familien som havner i Smygard, og han blir bestevenn med Scorpio, sønnen til Draco Malfang. Guttene står sammen i tykt og tynt, og begge to er usynlige på skolen. Harry sliter med å forstå sønnen, og over noen år sklir de ifra hverandre. 

    Harry sliter med vonde drømmer og arret har begynt å verke, samtidig kommer det inn meldinger om at mørke vesner er i bevegelse. Albus føler seg overflødig, og etter å ha overhørt en samtale mellom faren og Anton Djervell, får han en ide. Det går nemlig et rykte om at departementet har en tidsvender. 

    Albus og Scorpio drar for å finne tidsvenderen, og de får hjelp fra en ukjent person kalt Delfi. Målet er å forhindre at Fredrik Djervell blir drept under konkurransen i Harry Potter og ildbegeret. Da de har funnet tidsvenderen, reiser guttene tilbake i tid og ødelegger runde 1 for Fredrik. Da de kommer tilbake har ting forandret seg. Hermine og Ronny er ikke gift, og kusina og fetteren til Albus eksisterer ikke. Albus har havnet i Griffing. 

    Guttene drar tilbake engang til og ydmyker Fredrik under runde 2. Det er kun Scorpio som reiser tilbake, og han havner i en verden styrt av Voldemort og Vera. Han får hjelp av Hermine, Ronny og Slur til å rette opp i feilene, og den vanlige hverdagen er tilbake. 

    Albus og Scorpio tror at alt er over, men når venner viser seg å være fiender, finner guttene seg fanget i en gammel profeti. Det viser seg at Voldemort la igjen en hemmelighet, og Harry Potter må reise tilbake til fortiden for å redde framtiden. 

    -Ingrid

    #bok #lese #HarryPotter #bokanbefaling #blogg #hverdag 

  • Publisert: 08.02.2017, 14:49
  • Kategori: Bokanmeldelser
  • 2 kommentarer
  • Bokanbefaling: Hold fast! av Samuel Massie

  • Publisert: 29.01.2017, 14:30
  • Kategori: Bokanmeldelser


  • Hei, da var det på tide med en bokanbefaling. 

    I boken Hold fast! møter vi 16 år gamle Samuel Massie. Han er skolelei og har ingen motivasjoner i livet sitt. Dagene blir brukt til skulking, festing, røyking og diskusjoner med familien. Som siste desperate forsøk sender moren til Samuel inn en søknad for ham til folkehøyskolen 69 grader nord i Tromsø. Hun lyver om hans interesser for seiling og friluftsliv, og løgnen gir Samuel en plass. 

    Samuel reiser opp til folkehøyskolen, hvor hans eneste motivasjon er å ligge med en "samedame". På folkehøyskolen får han flere venner og han blir kjent med den berømte seileren Jarle Andøy, men Samuel har ingen tanker eller ønsker om å gjøre det bra. Han følger bare sløvt med, men en dag forandrer det seg. 

    Klassen til Samuel skal på tur i skogen. Det er vinter og målet er at alle skal tenne sitt eget bål. Samuel stiller i olabukse og med en dårlig pakket sekk. Iskald og alene sitter Samuel å gråter over at han ikke får fyr på bålet sitt. Han tenker over alle de dumme valgene han har tatt, og hvorfor han ikke finner noe motivasjon i livet sitt. På ren fortvilelse får Samuel fyr på bålet sitt, og mens flammene spraker i bålet, tennes flammene inne i hjertet til Samuel. Han skal begynne å gjøre noe med livet sitt. 

    På slutten av skoleåret får Samuel Massie et tilbud av Jarle Andøy om å seile med båten "Berserk" til Antarktis. Som 17- åring skriver han testamentet sitt, og reiser ned til det gudsforlatte kontinentet. Turen går først til Singapore, Australia, Papua new guinea, New Zealand og så Antarktis. 

    I Antarktis reiser Samuel og Jarle inn mot polpunktet, mens resten av mannskapet er igjen på båten. Klimaet på Antarktis er tøft og Samuel får virkelig testet motivasjonen sin. Etter 11 dager får Samuel og Jarle en grusom beskjed. "Berserk" har utløst nødsignalet. Samuel og Jarle får 5 dager på å reise tilbake til en forskningsstasjon hvor det siste flyet skal fly fra Antarktis til New Zealand. Rekker de ikke flyet må de overvintre på det tøffe kontinentet. Det blir et kappløp mot tiden. 

    De rekker det akkurat, men nyhetene er ikke oppløftende. "Berserk" sendte ut nødsignalet hele 7 nautiske mil utenfor plassen de skulle være i. Nødsignalet gikk kun i 40 minutter før den stoppet, og det er kun funnet små rester etter båten. Hva har skjedd med resten av mannskapet?

    Ett år senere sliter Samuel med å leve i Bergen. Tankene hans er i Antarktis. De har ikke fått noen svar på hva som skjedde, og myndighetene holder tilbake informasjon. Jarle har store mistanker, og han akter å dra tilbake for å selv finne svar. Samuel bestemmer seg for å bli med, og sammen reiser de ned for å finne vennene sine.

     

    Hold fast! er en sterk biografi som handler om vennskap, eventyr og viljen til å leve sitt eget liv. Samuel går fra å være skoletaper til en erfaren polfarer. Boken passer for alle som liker spenning og eventyr. 

    -Ingrid

    #bok #holdfast! #bokanbefaling #lese #helg #blogg #søndag

  • Publisert: 29.01.2017, 14:30
  • Kategori: Bokanmeldelser
  • 2 kommentarer
  • hits